Maitoproteiinikonsentraatti (MPC) on erittäin tiivistetty maitojauhe, joka sisältää tyypillisesti 80 % maitoproteiinia. Se saadaan tuoreesta, pastöroidusta rasvattomasta maidosta suodatus-, haihdutus- ja sumutusu drying -prosessin kautta. MPC tunnetaan erinomaisista vaahtoamis-, teksturointi-, veden sitomisen ja hyytymisen ominaisuuksistaan. Sen erinomainen ravintoarvo johtuu korkeasta proteiinipitoisuudestaan. Sen säilyvyysaika on 24 kuukautta, ja se on saatavilla 25 kg:n säkeissä ja suurissa säkeissä.
MPC on toimiva vaihtoehto täysmaitojauheelle tai rasvattomalle maitojauheelle, tarjoten vertailukelpoiset proteiinitasot.
Anhydrous Milk Fat (AMF) voidaan valmistaa voista tai 35%-45% kermasta, riippuen vuodenaikasta. Tuotantoprosessi koostuu lähes kaiken veden ja ei-rasvaisten kiinteiden aineiden poistamisesta sentrifugien avulla. Tämän ansiosta tuote on helpompi säilyttää ja varastoida, koska se sisältää vähemmän vettä.